IBM

Az IBM BigFix Inventory (BFI) termék a végponti eszközök kezelésére hivatott BigFix eszközcsalád egyik tagja, mely kifejezetten a fizikai és virtuális gépek hardver és szoftver tulajdonságainak nyomon követésére hivatott. A nyilvántartási funkciókat a BFI a végpontokon telepített kliens segítségével valósítja meg.

A BFI jelentős szoftver felismerési adatbázissal rendelkezik, mely a vonatkozó szabvány alapján (ISO/IEC 19970-2) deríti fel az adott végponton telepített programokat. Az adatbázis rendszeres frissítéssel támogatott, és lehetőséget ad arra is, hogy a használója további felismerési mintákkal bővítse. Ezt a tökéletesítési folyamatot segíti az is, hogy a BFI képes az általa nem ismert „aláírásokat” is begyűjteni.

Lényeges, hogy a futtatott programok felismerésén túl, alkalmas a használati idő, valamint a használt erőforrás adatok kezelésére is. Előbbi nagy segítség lehet a felhasználó alapú licencekkel való gazdálkodásban, míg utóbbi támogatást nyújt az erőforrás alapú licencelési szabályoknak történő megfelelés ellenőrzésére.

A BFI önállóan is alkalmas egyes licencgazdálkodási feladat megoldására, így például gyárilag fejlesztett jelentésekkel támogatja a használat audit célú felmérését.

Az IBM BigFix Inventory által támogatott platformok a következők:

  • Támogatott szerver platformok: RHEL 6 és 7; Windows 2008 és 2012.
  • A BFI kliens (agent) a következő platformokon alkalmazható: Windows, Linux, OS X, AIX és Solaris operációs rendszerek széles választéka, System P (Power) és System Z platformon egyaránt.

Aktuális platform kompatibilitási mátrix:

http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21976664#IBM BigFix Inventory 9.5