Microsoft licencek beszerzésének támogatása

Szolgáltatásunk célja, hogy a rendelkezésre álló licence és infrastruktúra információk, valamint az IT szakterületek vezetőivel, szakértőivel folytatandó folyamatos egyeztetések eredményeképpen felszínre kerülő szoftverhasználati, konfigurációs és egyéb információk összevetéséből, mélyelemzés segítségével feltárjuk a jelenlegi kockázatokat, illetve megkeressük az optimalizálási, és fejlesztési lehetőségeket. Optimalizálás alatt értendő itt a szoftverlicencektől a konfigurációs módosításokon át egészen akár a szerver hardver cseréig, konszolidációig, illetve a felhő alapú megoldások alkalmazásáig bezárólag.

A projekt során hangsúlyt helyezünk a szoros együttműködésre, együttgondolkodásra, melynek során a hatékonyság növelésén felül egyfajta szoftverlicencelési tudástranszfer is megtörténhessen, azaz konzultálva a megoldási lehetőségekről az alkalmazott licencelési tudás, licencelési gyakorlat is beépüljön az Ügyfeleink mindennapi szoftverlicencelési gyakorlatába és rendelkezésre álljon a jövőbeni változások tervezésekor.

Projekt scope: Szolgáltatásunk az összes kliens és szerverszámítógépen használt összes (Microsoft) szoftverek, valamint adatbázisok vizsgálatára terjed ki teljes körűen.

A projekt előnyei

  • Stratégiai döntés-előkészítés a megfelelő nagyvállalati és disztribútori Microsoft szerződés kiválasztásához
    • Enterprise Agreement (EA), Microsoft Product and Software Agreement (MPSA), OPEN (OL), Open Value (OLV)
    • O365, M365 konstrukció kapcsán tanácsadás, hatásvizsgálat
    • Kockázatok feltárása: illegális szoftverhasználat (licencelési hibák), adat-és szoftverbiztonság, hálózati biztonság, szoftverhasználati szabálytalanságok kiszűrése, megszűntetése
    • A feltárt kockázatok megoldására javaslattétel
  • Infrastruktúra-és költségoptimalizálás