SAM bevezető

Manapság elképzelhetetlen vállalati működés, bármilyen folyamat szoftveralkalmazások használata nélkül. Mindinkább érezzük, hogy egyre szövevényesebben fonnak körbe bennünket a sokféle, ugyanakkor mindennapi használatú szoftverek.

A szoftverek használata természetesen kötelezettségekkel és felelősséggel is jár, szerzői jogot, számviteli törvényeket, adatvédelmi törvényt érintően is, melyek alapja és teteje a szoftvergazdálkodás és ennek egyik alkotóeleme a licencelés. Mivel a szoftvergyártók licencepolitikái rendkívül összetettek és a licenceszabályok alkalmazása egy-egy bonyolult hardver és szoftverkörnyezetben nem csak nem egyértelmű, hanem kifejezetten félreérthető, ezáltal akaratlanul is, esetenként nem szabályszerűen illetve nem optimálisan kerül lefedésre szoftverlicencekkel az adott infrastruktúra.

A szoftvergazdálkodást ráadásul még bonyolítják az egyre inkább teret hódító felhő alapú szolgáltatások és ezek licencelése. Ezzel legtöbb esetben vegyes infrastruktúra és licencelési modell alakul ki a vállalatoknál, amely még komplexebb és különös, szakértői odafigyelést kíván.

Nem elvárható ügyfeleinktől, hogy naprakész információkkal, és releváns szakértelemmel rendelkezzenek a licencelés területén, ugyanakkor a jogszabályi kötelezettségek őket terhelik.

Ezen felelősségek és kockázatok mérséklésében nyújtunk segítséget.   Küldetésünk, hogy az ügyfelek íránytűje legyünk a szoftverlicencelés útvesztőiben.