USU SAM

Az USU GmbH License Management (LIMA) terméke a nagy szervezetek, Fortune 500 vállalatok SAM megoldása, mely gyors és egyszerűen kezelhető licenc menedzsment platformjával segíti a szoftver beszerzések kontroll alatt tartását,  auditálhatóságát és jelentős költség-optimalizálását. A License Management több, mint 15 éve páratlanul pontos, hatékony megoldást biztosít a nagyvállalati licenc menedzsment támogatására.

Az USU szolgáltatása, hogy a gyártói szoftver információk követi és előfizetéssel biztosítja azok aktualizálását, feltöltését a FastTrack rendszerek Master Catalog nyilvántartásába. A Master Catalog ügyfél oldalról is tölthető, frissíthető. Ez az információhalmaz jelenleg több mint 50 gyártó (pl. Microsoft, IBM, Oracle, SAP, SyBase, Business Objects,Adobe, VMWare, Citrix, HP, CA, Autodesk, Symantec, Attachmate, RedHat, Embarcadero, és még sokan mások) , több, mint félmillió termékének licenc információját tartalmazza aktualizálva.

Az USU License Management 100%-ban lefedi a licenc menedzsment folyamatokat, és nyílt szabványú, testreszabható kapcsolódási rendszere alapján minden informatikai infrastruktúrába beilleszthető.

Gyári konnektorok: ERP (pl. SAP, Oracle), ITSM (pl. ServiceNow, HP, IBM, BMC), 50-nél több leltározó ügynök megoldáshoz (pl. SCCM, BigFix, ILMT, iQSonar, ADDM).

Import / export: CSV, XLS, Webservices, gyártói és viszonteladói riport állományok.

Az USU LIMA megvásárolható és funkcióvesztés nélkül telepíthető saját infrastruktúrába („on-premise”), de elérhető előfizetéses alapon, az Aspera felhő szolgáltatásában is. On-premise telepítés esetén a választható környezetek:

  • Adatbázis: MySQL, MS-SQL vagy Oracle
  • Web Szerver: IIS vagy Apache
  • Rendszer: Windows Server vagy Linux

Az USU LIMA ügyfeleinél a felmérések alapján ez a beruházás kevesebb, mint 1 év alatt megtérül a licencköltségek optimalizálásának ellentételezésével.

Az USU a SAM funkcionalitásra koncentrál. Van saját leltározó ügynöke (USU Discovery), illetve egyszerűen on-line összeköthető több, mint 50 elterjedt leltározó ügynök által épített leltárokkal (XML/SOAP konnektorok segítségével), így az elterjedt IBM BigFix, Microsoft SCCM, HP Asset Manager, ServiceNow, BMC Remedy, stb. leltárokkal. A leltárok száma nem korlátozott, az esetleges redundanciákat már a LIMA saját logikáján belül kezeli. Saját dokumentumtára az alap file rendszer – ugyanakkor url-eken, „deep link”-eken keresztül bármilyen dokumentum menedzsment megoldáshoz képes kapcsolódni, amennyiben az kiszolgálja (utl, deep-link képesség, jogosultságok engedélyezése a LIMAszámára). Gyári konnektorokat biztosít az elterjedt számviteli rendszerekhez (pl. SAP), így nem kell a LIMA-be számlát tölteni, csak elérhetővé kell tenni számára, a LIMA már felismeri a számlán a gyártót és cikkszámot, feldolgozza azt, és az eredményt összekapcsolja a licenc nyilvántartással.